Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Prikaz spletne vsebine

Formiranje

RAZLAGA PROCESA

Pri varjenju visoko legiranih jekel je potrebno koren vara ščititi pred vplivom okoliške atmosfere. Zaščita korena se uporablja pri TIG in MAG varjenju. Običajno se zahteva na korenu vara vsebnost zaostalega kisika pod 20 ppm. Sprejemljiva stopnja obarvanosti korena je odvisna od namena uporabe varjenca.

Cevi manjšega premera se prepihujejo z zaščitnim plinom. Pomembno je, da ima zaščitni plin možnost izstopa iz cevi. Pri ceveh večjega premera se zaščitni plin dovaja direktno na mesto varjenja. Zagotoviti je potrebno zadosti dolgo prepihovanje pred varjenjem.

Zaščita korena s formiranjem se lahko uporablja  tudi pri varjenju cevi iz nelegiranih jeklih, aluminiju in pri spajkanju bakrenih cevi.

 

MESSERJEVE REŠITVE

Za formiranje se v prvi vrsti uporabljajo dušiko-vodikove mešanice.  Dodatek vodika zagotavlja boljšo zaščito pred nastankom oksidacije. Visoko kvalitetno formiranje zagotovimo že z zelo nizko vsebnostjo vodika v zaščitnem plinu.

Prednosti:

  • zaščita korena vara
  • brez reakcije taline z okoliško atmosfero
  • brez obarvanosti in pojava žlindre v korenu vara
  • boljša korozijska odpornost CrNi-jekel ali nikljevih zlitin