Drobtinica

Objavi pripomočke

Otvoritev enote za proizvodnjo kisika Messer v Steklarni Hrastnik

sep. 21, 2021

Messer, največji družinsko voden specialist industrijskih plinov na svetu, in Steklarna Hrastnik, globalni poslovni partner pri razvoju in proizvodnji vrhunske specialne steklene embalaže v najvišjem kakovostnem segmentu pijač, parfumerije in kozmetike, sta 21.septembra 2021 uradno otvorila enoto za proizvodnjo kisika na lokaciji Steklarne Hrastnik. 

Messer Slovenija Naj podjetje Podravja 2019

okt. 26, 2020

Messer Slovenija je bilo izbrano za Naj podjetje Podravja 2019 med srednje velikimi podjetji, kar je potrditev pravilne strateške poti ter hkrati velika čast in odgovornost za prihodnost.

Messer dobitnik nagrade Axia

jul. 16, 2020

Messer, največje družinsko vodeno podjetje za industrijske pline na svetu, je letos ponovno prejelo nagrado Axia Best Managed Company, nagrado in potrditev za izjemno upravljana podjetja.

Varnostno opozorilo: Nevarnost atmosfere obogatene s kisikom v zdravstvenih ustanovah

Varnostno opozorilo: Nevarnost atmosfere obogatene s kisikom v zdravstvenih ustanovah

Nedavni incidenti v zdravstvenih ustanovah so pokazali potrebo po ozaveščanju glede nevarnosti atmosfere obogatene s kisikom, zlasti med pandemijo COVID-19. Potencialne nevarnosti, povezane z atmosfero obogateno s kisikom, so dobro znane in opisane več publikacijah plinskega združenja EIGA. Le te zagotavljajo osebju, ki dela s kisikom vse podrobnosti o nevarnosti požara in eksplozije pod temi pogoji.

Informacije našim poslovnim partnerjem

Informacije našim poslovnim partnerjem

Za Messer sta zdravje in varnost zaposlenih ter poslovnih partnerjev ključen element korporativne kulture. Prav tako je zelo pomemben del le te odgovorno ravnanje vseh. Izvedli smo obsežne ukrepe za varovanje zdravja zaposlenih in poslovnih partnerjev – seveda v največji možni meri.

Projekt POLY KROŽNOST

Projekt POLY KROŽNOST

Namen projekta POLY KROŽNOST je razviti inovativne tehnologije za kemijsko in biokemijsko razgradnjo odpadne embalaže do visoko kvalitetnih sekundarnih surovin z dodano vrednostjo za samostojno uporabo (plini, kemikalije, olja/goriva, itd.) ali vkomponiranje v nove izdelke, kot so biopolimeri.

Projekt Gas4FreshFood

Projekt Gas4FreshFood

V okviru RRI projekta Gas4FreshFood pripravljamo dva nova izdelka. Cilj je inteligentna embalaža pakiranega piščančjega mesa, ki vsebuje senzor za spremljanje svežine mesa v plinski atmosferi, ki bo učinkovito zavirala rast mikroorganizmov in podaljšala rok uporabnosti izdelka.