Drobtinica

Objavi pripomočke

Družba Messer je prevzela družbo EKU Elektronik

maj 14, 2024

Družba Messer, največji svetovni zasebni specialist za industrijske, medicinske in specialne pline, je podpisala pogodbo o prevzemu družbe EKU Elektronik GmbH in tako okrepila svoj položaj ponudnika rešitev v farmacevtski industriji.

Družba Messer zaključuje jubilejno leto s prodajo v višini približno 4,4 milijarde evrov

maj 14, 2024

Specialist za industrijske pline presegel rekordne številke iz leta 2022

Messer z ZeCarb uvaja novo ponudbo „Zajemanja ogljika kot storitve“

maj 14, 2024

ZeCarb se zavzema za ničelne emisije ogljikovega dioksida (Zero carbon). Smo specializirana enota, ustanovljena za ublažitev podnebnih sprememb z rešitvami CCUS.

Specialist za industrijske pline Messer je zaključil prevzem skupnega podjetja Messer Industries – GIC je postal novi strateški partner

maj 03, 2023

Messer zaključil prevzem vseh delnic Messer Industries od manjšinskega lastnika CVC Capital Partners Fund VII GIC je postal novi strateški partner Messer-ja V upravnem odboru Messer SE & Co. KGaA bodo zastopane vse regije Izvršni direktor Bernd Eulitz: "Kot uspešna skupina, ki se v Aziji, Evropi in Ameriki ukvarja s tehničnimi plini bomo še močnejši. Skupaj z GIC - našim novim partnerjem bomo nadaljevali naše ambiciozne načrte rasti."

Messer Slovenija na Sejmu KOMOT v Celju

maj 03, 2023

17. maja v Slovenijo, v Celje, prihaja prvi sejem s področja ekologije KOMOT – vse 3 dni bomo tudi mi tam! Za pester sejemski program bo torej poskrbljeno, še posebej pa vabljeni na naš razstavni prostor DVORANA D, RAZSTAVNI PROSTOR 14. Veselimo se vašega obiska!

Messer Slovenija na Sejmu Varjenje in rezanje v Celju

apr. 06, 2023

18. aprila v Slovenijo, v Celje, prihaja Mednarodni industrijski sejem – vse 4 dni bomo tudi mi tam! Najpomembnejši proizvajalci, nosilci ključnih blagovnih znamk in ponudniki storitev na področju orodjarstva, strojegradnje, industrije plastike, industrijske avtomatizacije, robotike, varjenja in rezanja, materialov in komponent ter naprednih tehnologij se bomo med 18. in 21. aprilom mudili na Mednarodnem industrijskem sejmu v Celju.

Messerjeva mobilna vodikova polnilnica v Ljubljani

sep. 22, 2022

Ljubljano je avtobus H2.City Gold obiskal zadnji dan Evropskega tedna mobilnosti (22. septembra 2022), ko je bil na ogled na Kongresnem trgu.  V času ljubljanskih voženj bodo rezervoarje polnili v Messerjevi mobilni vodikovi polnilnici, ki se nahaja na Verovškovi ulici 62, sedežu Energetike Ljubljana.

Otvoritev enote za proizvodnjo kisika Messer v Steklarni Hrastnik

sep. 21, 2021

Messer, največji družinsko voden specialist industrijskih plinov na svetu, in Steklarna Hrastnik, globalni poslovni partner pri razvoju in proizvodnji vrhunske specialne steklene embalaže v najvišjem kakovostnem segmentu pijač, parfumerije in kozmetike, sta 21.septembra 2021 uradno otvorila enoto za proizvodnjo kisika na lokaciji Steklarne Hrastnik. 

Messer Slovenija Naj podjetje Podravja 2019

okt. 26, 2020

Messer Slovenija je bilo izbrano za Naj podjetje Podravja 2019 med srednje velikimi podjetji, kar je potrditev pravilne strateške poti ter hkrati velika čast in odgovornost za prihodnost.

Messer dobitnik nagrade Axia

jul. 16, 2020

Messer, največje družinsko vodeno podjetje za industrijske pline na svetu, je letos ponovno prejelo nagrado Axia Best Managed Company, nagrado in potrditev za izjemno upravljana podjetja.

Varnostno opozorilo: Nevarnost atmosfere obogatene s kisikom v zdravstvenih ustanovah

Varnostno opozorilo: Nevarnost atmosfere obogatene s kisikom v zdravstvenih ustanovah

Nedavni incidenti v zdravstvenih ustanovah so pokazali potrebo po ozaveščanju glede nevarnosti atmosfere obogatene s kisikom, zlasti med pandemijo COVID-19. Potencialne nevarnosti, povezane z atmosfero obogateno s kisikom, so dobro znane in opisane več publikacijah plinskega združenja EIGA. Le te zagotavljajo osebju, ki dela s kisikom vse podrobnosti o nevarnosti požara in eksplozije pod temi pogoji.

Informacije našim poslovnim partnerjem

Informacije našim poslovnim partnerjem

Za Messer sta zdravje in varnost zaposlenih ter poslovnih partnerjev ključen element korporativne kulture. Prav tako je zelo pomemben del le te odgovorno ravnanje vseh. Izvedli smo obsežne ukrepe za varovanje zdravja zaposlenih in poslovnih partnerjev – seveda v največji možni meri.

Projekt digital Henkel - press article

Projekt Digital Henkel

V okviru projekta Digital Henkel bodo vpeljane digitalne in druge rešitve za digitalno transformacijo podjetja Henkel Maribor in partnerjev projekta, med katerimi je tudi Messer Slovenija. V poslovanje vodilnega partnerja in ostalih partnerjev bodo vpeljane nove tehnologije, procesi ter izboljšane digitalne kompetence zaposlenih. Projekt bo neposredno prispeval k optimizaciji procesov, dvigu digitalnih kompetenc, znižanju stroškov, zmanjšanju porabe energije in ogljičnega odtisa.

Projekt POLY KROŽNOST

Projekt POLY KROŽNOST

Namen projekta POLY KROŽNOST je razviti inovativne tehnologije za kemijsko in biokemijsko razgradnjo odpadne embalaže do visoko kvalitetnih sekundarnih surovin z dodano vrednostjo za samostojno uporabo (plini, kemikalije, olja/goriva, itd.) ali vkomponiranje v nove izdelke, kot so biopolimeri.

Projekt Gas4FreshFood

Projekt Gas4FreshFood

V okviru RRI projekta Gas4FreshFood pripravljamo dva nova izdelka. Cilj je inteligentna embalaža pakiranega piščančjega mesa, ki vsebuje senzor za spremljanje svežine mesa v plinski atmosferi, ki bo učinkovito zavirala rast mikroorganizmov in podaljšala rok uporabnosti izdelka.