Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Mitja Obrovnik

Prodaja in razvoj

Koordinator prodaje


Dejan Šibila

Prodaja in razvoj

Razvojni specialist


Web Content Display

Transport suhega ledu

Granulat suhega ledu se dobavlja v izoliranih posodah, ki so lahko za:

  • Enkratno uporabo   (škatle različnih velikosti iz stiroporja) kapacitete nekaj 10 kg.
  • Večkratno uporabo   (plastične, dvostenske izolirane plastične škatle) kapacitete do 420 kg).

VARNOSTNA OPOZORILA:

  • ROKOVANJE: Temperatura suhega ledu je -78.5°C. Obvezna uporaba zaščitnih usnjenih rokavic in zaščitne obleke za dele telesa, ki lahko pridejo v dotik z suhim ledom. Kratkotrajen kontakt z suhim ledom ni škodljiv, daljši kontakt suhega ledu z kožo povzroča ozebline.
  • SHRANJEVANJE: Suhi led shranjujemo v izoliranih posodah. Posode za suhi led niso nepredušno zaprte, ker suhi led, ki sublimira povzroča nadtlak.  Shranjevanje izoliranih posod suhega ledu mora biti v dobro prezračevanih prostorih. Izhajajoči plinasti ogljikov dioksid je težji od zraka in se zadržuje na tleh.
  • PREZRAČEVANJE: Sestava atmosfere je 78 % N2, 21%O2 in 0,03% CO2. Povišanje koncentracije CO2 nad 0,5% predstavlja nevarnost. Koncentracije CO2 pod 0,5% lahko povzročijo hitrejše dihanje in glavobol, hujših posledic ni. Če se suhi led prevaža v zaprtem prostoru, npr. v avtomobilu, kombiju in podobno, dlje kot 10 min, obvezno zagotoviti zračenje. Ne vstopajte v slabo prezračevane prostore, kjer se skladišči suhi led, ne da bi predhodno prezračili prostor.
  • PREVZEM IN TRANSPORT: V 24 urah izhlapi okoli 10% suhega ledu, zato je primerno naročeni suhi led čim prej porabiti. Za transport suhega ledu se uporabljajo dobro izolirani zabojniki.
  • OZEBLINE: Ozebline povzročene s suhim ledom se oskrbi enako kot ostale ozebline.