Drobtinica

Predstavitev Messer Group

Predstavitev Messer Group

Messer je največja zasebna družba strokovnjakov na svetu za industrijske, medicinske in posebne pline. Messerjevi Gases for Life se uporabljajo v industriji, varstvu okolja, medicini, živilski industriji, tehnologiji varjenja in rezanja, 3D tiskanju, gradbeništvu, raziskavah in znanosti. Messer kot globalni igralec ponuja svoje trajnostne izdelke in storitve v Aziji, Evropi in Ameriki. Več kot 11.000 zaposlenih uspešno sodeluje s poudarkom na raznolikosti in medsebojnem spoštovanju.

V večini industrijskih procesov so plini prav tako pomembni kot voda in elektrika ter igrajo pomembno vlogo pri manjšanju njunega ogljičnega odtisa – npr. z uporabo zelenega vodika. Messer ponuja enega največjih portfeljev izdelkov na trgu ter razvija in optimizira aplikacijske tehnologije za pline v najsodobnejših kompetenčnih centrih.

Kot farmacevtsko podjetje Messer dobavlja medicinske in farmacevtske pline ter rešitve na ključ in ima dokazane izkušnje kot zanesljiv ponudnik vitalnih izdelkov – na primer v pandemičnih razmerah.

Sedež podjetja, ustanovljenega leta 1898, je v kraju Bad Soden, blizu Frankfurta v Nemčiji. Leta 2022 je Messer ustvaril konsolidirano prodajo v višini 4,164 milijarde* evrov.

* Vsota skupine Messer in Messer Industries, ki vključuje 100 odstotkov lastniškega deleža Messer Industries.
 

Objavi pripomočke