Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Prikaz spletne vsebine

Pakiranje v zaščitni atmosferi

Pakiranje v zaščitni oz. modificirani atmosferi (MAP Modified Athmosphere Packaging

  • podaljša trajnost izdelkov, izboljšan optični vtis svežine, večja fleksibilnost pri pakiranju in distribuciji
  • N2, CO2 in O2 – idealni plini za pakiranje v zaščitni atmosferi
  • Ogljikov dioksid – zmanjšuje rast bakterij/plesni, >20% CO2
  • Kisik – omogoča rast aerobnih bakterij in plesni, vendar zavira aktivnost anaerobnih bakterij in obarva meso rdeče
  • Dušik – inertni plin, ki zavira reakcije