Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Messer Form

Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Web Content Display

Plini za živila

Zagotavljanje svežine in kakovosti

Messer pod imenom Gourmet dobavlja čiste pline in mešanice plinov za živilsko industrijo. Ti plini dosegajo najvišje standarde kakovosti in so v skladu z vsemi evropskimi pravnimi določbami o hrani kot tudi s standardom HACCP.

Spodaj so prikazani naši plini za živilsko industrijo:

Ime Plin E-številka
Gourmet C ogljikvo dioksid E 290
Gourmet A argon E 983

 

Plinske mešanice   E-številka
Gourmet N80 80 % dušik
20% ogljikov dioksid
 
Gourmet N70 70 % dušik
30 % ogljikov dioksid
 

 

Dolgotrajna kakovost, vizualna privlačnost, hrustljava svežina - plini opravljajo različne naloge v živilski industriji. Glavni namen teh aplikacij je ohraniti obstoječo kakovost izdelka, kar pomeni, da se plini pogosto uporabljajo v fazi proizvodnje. Tipične aplikacije vključujejo zamrzovanje in pakiranje, hlajenje med mešanjem in pijače z mehurčki.

Messer nenehno razvija nove aplikacije za živilsko industrijo. Primer je recimo Variomix®, ki se uporablja za hitro in natančno kontrolo temperature izdelka med mešanjem; drugi primer je VarioSol®, ki se uporablja za proizvodnjo izdelkov v prahu, ali "sistem Siber", prilagodljiv in inovativen transportni sistem s hlajenjem, ki se uporablja za zagotovitev neprekinjene hladne verige za sveže in zamrznjene izdelke.