Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Barbara Lisjak

Prodaja in razvoj

Komercialist


Web Content Display

Farmacevtski plini

Pharmaline - paleta plinov za farmacevtsko industrijo

Za farmacevtsko industrijo poleg procesnih plinov nudimo strokovno aplikacijsko znanje in potrebne ventile ter pribor ali sisteme za oskrbo s plinom. Kjer je povpraševanje še posebej veliko, ponujamo tudi enote na kraju samem, recimo obrate za proizvodnjo plinov na lokaciji, kjer je to potrebno. Messer je vse svoje procesne pline, ki se uporabljajo kot pomožna procesna sredstva ali neaktivne sestavine, združil pod imenom Pharmaline.

Za razliko od medicinskih produktov in aktivnih substanc tukaj ni nobenih zavezujočih smernic GMP za procesne pline. Zaradi tega Messer proizvodnjo svojih farmacevtskih plinov prilagaja najnovejšim smernicam IPEC1 in standardom EXCiPACTTM2. Na podlagi teh zahtev dosegamo sistem nadzora kakovosti, ki upošteva posebne značilnosti procesnih plinov.

Plini Pharmaline:

Ime Plin Področje uporabe
Pharmaline A Argon (Ar) med drugim za intertizacijo
Pharmaline C Ogljikov dioksid (CO2) med drugim za proizvodnjo zdravil v prahu
Pharmaline N Dušik (N) med drugim za pakiranje v intertni atmosferi

 

Kaj ponuja Pharmaline:

  • upravljanje kakovosti v skladu z ISO 9001 in na podlagi standardov EXCiPACTTM;
  • specifikacije postopka v skladu s specifikacijami Evropske farmakopeje;
  • pristop z oceno tveganja;
  • serijsko proizvodnjo;
  • varnostna tesnila za večjo varnost izdelka;
  • popolno sledljivost vsem serijam izdelkov;
  • neprekinjeno nadzorovanje in optimizacijo vodenja kakovosti in izdelkov.

Kontaktirajte nas.

Če imate vprašanja o liniji Pharmaline ali se želite osebno posvetovati z našimi aplikacijskimi strokovnjaki, nas brez oklevanja kontaktirajte.
 

  • IPEC - International Pharmaceutical Excipients Council, The Joint IPEC – PQG Dobre proizvodne prakse za farmacevtske pripomočke, 2006.
  • EXCiPACTTM - prostovoljna mednarodna shema certificiranja, certifikacijski standardi za dobavitelje farmacevtskih pripomočkov, 2012.