Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Web Content Display

Gases for Life

Industrija potrebuje številne pline kot so kisik, dušik, argon, ksenon, neon in kripton ter ogljikov dioksid, acetilen, vodik in helij, skupaj s široko paleto plinskih mešanic. Na področju industrije so plini prav tako pomembni kot voda in električna energija, saj se uporabljajo pri proizvodnji izdelkov, ki so prisotni v našem vsakodnevnem življenju. Messer je oblikoval spletno stran www.Gasesforlife.de, kjer si lahko ogledate uporabo plinov. 

Včasih so preprosto opazni, recimo mehurčki v gaziranih pijačah, številni plini za življenje pa se pogosto skrivajo v raznih živilskih izdelkih ali drugih vsakodnevnih izdelkih. Za primer lahko vzamemo solate pakirane v inertni atmosferi ali pa ksenonske svetilke. Najdemo pa jih tudi pri proizvodnji papirja, sladoleda in zračnih blazin.
Drugi načini rabe in zanimive informacije o plinih - za uporabo v člankih ali v šoli - so na voljo na http://www.GasesforLife.de.