Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Messer in CVC sta zaključila prevzem poslov v Ameriki od podjetja Linde in Praxair

Specialist za industrijske pline Messer je od 1.3.2019 prevzel večino plinskih poslov Linde AG v Severni Ameriki in določene posle od Linde in Praxair v Južni Ameriki. Posle je prevzel skupaj z družbo CVC Capital Partners Fund VII (“CVC”), ki sta se povezala v skupno družbo z imenom Messer Industries GmbH.  Messer Industries je investiral skupno okoli 3.6 bilijonov US dolarjev (3.2 bilijonov evrov). Messer je prispeval večino svojih zahodno Evropskih podjetij k skupnemu podjetju.

»Pri ustvarjanju tega strateškega partnerstva izkoriščamo enkratno priložnost za vrnitev na trge Severne in Južne Amerike. S tem bo Messer postal globalni akter na tem področju ter utrdil položaj največjega specialista za industrijske pline po vsem svetu, ki je v družinski lasti. To je enkratna priložnost,« pravi Stefan Messer, lastnik in izvršni direktor (CEO) podjetja Messer Group GmbH. »Skupno podjetje nameravamo v nekaj letih popolnoma vključiti v družinsko podjetje Messer Group. Srednjeročno želimo z združitvijo obeh podjetij ponovno postati globalni akter s prisotnostjo na ustreznih trgih industrijskih plinov.« S prevzemom je Messer Industries prevzel približno 5.400 zaposlenih v ZDA, Kanadi, Braziliji, Čilu in Kolumbiji, ki so ustvarili približno 1,6 bilijonov evrov (1,8 bilijonov ameriških dolarjev) in EBITDA v višini približno 359 milijonov evrov (408 milijonov ameriških dolarjev) v 2018.

Skupina Messer prispeva večino svojih zahodno evropskih podjetij v Beneluksu, na Danskem, v Nemčiji, Franciji, Španiji, Švici in na Portugalskem kot tudi v Alžiriji v skupno podjetje. V teh podjetjih, kjer je okoli 830 zaposlenih, so v letu 2018 za Messer Group GmbH ustvarili 339 milijonov evrov in EBITDA v višini 54 milijonov evrov.

Naslovi:

  1. Stefan Messer, lastnik in izvršni direktor CEO družbe Messer Group GmbH
  2. Messer Group GmbH prispeva večino svojih zahodno evropskih podjetij v Beneluksu, na Danskem, v Nemčiji, Franciji, Španiji, Švici in na Portugalskem kot tudi v Alžiriji v skupno podjetje. V teh podjetjih, kjer je okoli 830 zaposlenih, so v letu 2018 za Messer Group GmbH ustvarili 339 milijonov evrov in EBITDA v višini 54 milijonov evrov
  3. S tem strateškim partnerstvom se Messer vrača na trge Severne in Južne Amerike. Tako bo postal globalni akter na tem področju in utrdil položaj največjega specialista za industrijske pline po vsem svetu, ki je v družinski lasti.
Stefan Messer, lastnik in izvršni direktor CEO družbe Messer Group GmbH
JPG (6.1MB)
Messer Group GmbH prispeva večino svojih zahodno evropskih podjetij
JPG (3MB)
S tem strateškim partnerstvom se Messer vrača na trge Severne in Južne Amerike ...
JPG (5.1MB)
... Tako bo postal globalni akter na tem področju in utrdil položaj največjega specialista za industrijske pline po vsem svetu, ki je v družinski lasti
JPG (6.1MB)