Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Messer in CVC prevzela posle od Linde v Ameriki

Specialist za industrijske pline Messer in CVC Capital Partners Fund VII (»CVC«) sta sklenila dogovor z Linde AG o prevzetju večine Linde-jivih poslov s plini v Severni Ameriki in določenih poslov v Južni Ameriki.

Prevzeta podjetja v Severni in Južni Ameriki s približno 5.100 zaposlenimi so v letu 2017 dosegla prihodek v višini 1.7 bilijonov USD (1.4 bilijonov EUR), dobiček iz poslovanja EBITDA pa je presegel 360 milijonov USD (305 milijonov EUR). Nakupna cena 3.3 bilijone USD (2.8 bilijonov EUR) bo predmet prilagoditev na zaključku. Transakcija je odvisna od dokončanja načrtovane združitve obeh industrijskih plinov, Praxairj-a in Linde-ja, ter odobritev ustreznih kartelnih organov.

Skupno podjetje Messer in CVC se imenuje MG Industries in bo delovalo pod blagovno znamko Messer. V okviru transakcije Messer, ki je največji svetovni zasebni specialist za industrijske pline, bo svoje zahodnoevropske operativne družbe prispeval v MG Industries. Ti posli v Španiji, na Portugalskem, v Švici, Franciji, Beneluksu, na Danskem in v Nemčiji zaposlujejo 780 ljudi in so ustvarili v letu 2017 prihodke v višini 334 milijonov EUR. Messer je s 5.675 zaposlenimi po vsem svetu dosegel 1,2 milijarde EUR prihodkov v letu 2017.

"Pri oblikovanju tega strateškega partnerstva vidimo edinstveno priložnost, da se vrnemo na trge Severne in Južne Amerike ter ustvarimo globalnega akterja na področju industrijskih plinov," je povedal Stefan Messer, lastnik in izvršni direktor skupine Messer s sedežem v Bad Sodnu, v Nemčiji. Skupina Messer je leta 2004 med prestrukturiranjem prodala svoje severno ameriške deleže francoskemu podjetju Air Liquide SA. "Z našim strokovnim znanjem ter izkušnjami na področju inženiringa in aplikacij ter z operativnim strokovnim znanjem in svetovnim omrežjem, ki ga zagotavlja CVC, bomo nadaljevali z rastjo pridobljenih podjetij, skupaj z visoko izkušenimi in motiviranimi zaposlenimi."

"Alexander Dibelius, upravni partner in vodja DACH pri CVC je dodal:" To je izjemna priložnost za ustvarjanje novega globalnega akterja v privlačnem sektorju industrijskih plinov. Počaščeni smo, da smo partnerji z družbo Messer in družino Messer, s katerimi imamo dolgoletno in zanesljivo partnerstvo že vrsto let. Njihove inženirske kompetence in aplikativno znanje bodo med drugim, ključni vidiki pri rasti pridobljenih podjetij v prihodnosti. "

Naslovi:

  • Messer in CVC Capital Partners Fund VII je sklenil dogovor z Linde AG o prevzemu večine Linde-jivih poslov na področju plinov v Severni Ameriki in določenih poslov v Južni Ameriki.
  • Skupno podjetje Messer in CVC Fund VII bo delovalo pod Messer-jevo blagovno znamko.