Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

MESSER DOBITNIK NAGRADE AXIA

Messer, največje družinsko vodeno podjetje za industrijske pline na svetu, je letos ponovno prejelo nagrado Axia Best Managed Company, nagrado in potrditev za izjemno upravljana podjetja. Častno nagrado podjetjem podeljuje Deloitte, nemška poslovna revija WirtschaftsWoche in zveza nemške industrije (BDI). Podjetje je že prejelo to nagrado v letih 2016 in 2019. "Messer je kot eden izmed častnih nagrajencev znova predstavljen za svoje vrhunsko korporativno upravljanje z odličnimi inovacijami ter strategijo, ki temelji na dolgoročnem razvoju in močnih strukturah upravljanja. Messer ni le referenca za odlično vodena srednje velika podjetja, ampak tudi simbol prihodnosti Nemčije kot poslovna enota.", je poudaril Lutz Meyer, partner in vodja programa za srednje velika podjetja v Deloitteu.

Nagrada je bila ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa osebno podeljena 15. maja 2020 na Messerjevem sedežu v Bad Soden pri Frankfurtu v Nemčiji. Stefan Messer, lastnik in izvršni direktor ter Marcel Messer, svetovalec poslovodstva skupine Messer, sta nagrado sprejela osebno. Stefan Messer je poudaril: „Od ustanovitve podjetja Messer Group GmbH zasledujemo dolgoročne cilje, da bi podjetje neodvisno in gospodarno vodili v prihodnost. Glede na to uporabljamo v prihodnost usmerjen in stalen pristop, ki upošteva različne okoliščine na naših obstoječih trgih."

Marcel Messer, družbenik četrte generacije Messerja, je v Messerju odgovoren za strategijo in korporacijsko kulturo ter pravi: "Zavzemamo se za stalno rast dobička in ne za kratkotrajno maksimiranje dobička. Merljivi cilji v različnih poslovnih enotah dokumentirajo naše izboljšave in razvoj."

Podjetje, ki ga je leta 1898 ustanovil Adolf Messer v Frankfurtu v Nemčiji, je takrat zaposlovalo štiri delavce in enega zaposlenega za proizvodnjo generatorjev acetilena. Messer je danes največji družinsko voden specialist za industrijske pline na svetu. Plini in storitve so na voljo v Evropi, Aziji in Ameriki pod blagovno znamko »Messer – Gases for Life«.

"Trenutna situacija glede COVID-19 predstavlja velik izziv tudi za nemška srednje velika podjetja. Bolj kot kdaj koli prej so zahtevane podjetniške lastnosti, kot so strateška vizija, stalnost, v prihodnost usmerjeno delovanje ter korporativno upravljanje, ki temelji na vrednotah. To je tudi stališče naših najbolje upravljanih podjetij", je dodal vodja programa Markus Seiz iz Deloitte.

Stefan Messer in Marcel Messer sta osebno prevzela nagrado
JPG (4.7MB)