Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Stefan Messer sprejet v dvorano slavnih za družinska podjetja

Stefan Messer je bil 16. januarja 2019 sprejet v Dvorano slavnih za družinska podjetja na slavnostni podelitvi v Münchnu pred približno 200 povabljenimi gosti iz politike, poslovnega sveta in družbenega okolja.

Stefan Messer upravlja Messer kot predstavnik tretje generacije. Podjetju se je pridružil leta 1979 in se leta 2004 odlikoval s spektakularnim odkupom večine delnic finančnih vlagateljev in ponovno privatizacijo Messerja. Odkar je družba prešla v last družine, je strokovnjak za pline več kot podvojil prodajo. Leta 2018 je Messer ustvaril prodajo v vrednosti več kot 1,3 bilijone evrov. "S svojo trajno zavezanostjo si je prislužil veliko spoštovanje," pravi Vera-Carina Elter, iz upravnega odbora družinskega podjetja za revizijo in svetovalno podjetje KPMG. Prav tako nikoli ni dovolil, da bi ga osebni neuspehi razočarali. Messer zdaj skupaj s finančnim investitorjem CVC načrtuje, da bo prevzel skoraj vse posle svojega konkurenta Linde v Severni in Južni Ameriki.

Handelsblatt vsako leto s pomočjo Revizijskega in svetovalnega podjetja KPMG in Fundacijo za družinska podjetja počasti izjemne osebnosti iz družinskih in srednje velikih podjetij. Stefan Messer je prejel nagrado za trajnostno podjetništvo, še posebej za pozitivni razvoj skupine Messer od vrnitve v družinske roke.