Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, da lahko vsebino spletne strani prilagodimo potrebam uporabnikov, omogočimo povezavo z družabnimi omrežji in analiziramo promet na strani. Če nadaljujete z uporabo spletne strani, soglašate z uporabo piškotkov. Za več informacij preberite našo politiko varstva podatkov.
Asset Publisher

Messer: Spremembe v vodstvu skupine

Skupina Messer, največje zasebno vodeno podjetje na področju tehničnih plinov, je naredila spremembe v upravnem odboru in vodstvu skupine.
Na lastno pobudo bo dr. Hans-Gerd Wienands, ki je od leta 2004 finančni direktor podjetja Messer (CFO), podjetje zapustil 30. septembra 2018. Po uspešnem zaključku načrtovane združitve med podjetji za industrijske pline Linde in Praxair, se bo dr. Hans-Gerd Wienands pridružil svetovalnemu odboru podjetja Messer Industries, podružnici skupine Messer, ki bo vodila posle v zahodni Evropi in Ameriki. Kot predsednik svetovalnega odbora Messer Industries, bo aktivno pomagal ekipam v Ameriki in zahodni Evropi z operativnim izvajanjem poslovnega načrta, pripravljenega z našim finančnim partnerjem CVC. 
dr. Uwe Bechtolf , ki je v skupini Messer od leta 1995 ter odgovoren za kontroling in računovodstvo od leta 2004, bo nadomestil Dr. Wienandsa postopoma kot finančni direktor (CFO) ter prevzel odgovornosti za osrednje finance in računovodstvo ter pravne zadeve, zavarovanja in obdavčitve. 
Ernst Bode, ki je v skupini Messer od leta 1988, se bo pridružil upravi skupine Messer kot glavni izvršni direktor za Evropo (COO). Odgovoren bo za osrednjo funkcijo za proizvodnjo/inženiring, nabavo/logistiko, IT, digitalizacijo in varnost IT ter SHEQ. 
V preteklih letih je dr. Hans-Gerd Wienands, ki je delal skupaj z lastnikom in generalnim direktorjem Stefan Messerom, prispeval k uresničitvi vrnitve skupine Messer in skupine MEC v družinske roke ter k strateški prerazporeditvi obeh korporacijskih skupin. Z njihovim vodenjem je Messer od leta 2004 povečal prodajo z 521 milijonov na 1,232 milijarde evrov. To je zlasti posledica angažiranosti dr. Wienandsa pri  uspešnemu razvoju poslov na Kitajskem.

Naslovi:

  • Dr Hans-Gerd Wienands, bivši CFO skupine Group
  • Dr Uwe Bechtolf, CFO skupine Messer, Stefan Messer, lastnik in CEO skupine Messer in Ernst Bode, COO skupine Messer