Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Invidualne plinske mešanice

Pogosto je treba plinske mešanice proizvajati tudi povsem individualno, in sicer glede na zahteve posamezne aplikacije. Na primer za kalibracijo ali preizkušanje merilnih naprav mora biti sestava izbrana glede na želen obseg delovanja. Poleg tegamora biti, če želimo pridobiti natančne meritve, zanjo značilna visoka stopnja natančnosti. Poleg želene sestave so pomembni dejavniki tudi odstopanje proizvodnega procesa, spremenljivost dejanske vrednosti in čas obstojnosti mešanice.

Messer se prilagaja različnim zahtevam, in tako ponuja individualne plinske mešanice za različna področja. Za večino aplikacij, ki se uporabljajo pri metodah merjenja, je zadostna natančnost +/– 2 % rel. Tovrstne mešanice prodajamo pod imenom LABLINE. Za višje zahteve pa se lahko proizvedejo za zelo natančno kalibracijo tudi plini z natančnostjo, višjo od +/– 1 % rel. Te mešanice imenujemo TOPLINE. Če mora imeti želena sestavina koncentracijo s še nižjimi vrednostmi, na primer pri meritvah za varovanje okolja, lahko proizvedemo mešanice TRACELINE, pri katerih se koncentracija meri v ppb.

 

Vrsta

Natančnost meritev (% rel.) brez certifikata

Toleranca priprave
(% rel.)

Koncentracijsko območje

Obstojnost
(meseci)

Tecline

brez certifikata

2-10 %

1-100%

 

Traceline

~ 5 %

~ 10 %

5-1000 ppb

< 12

Labline

2 %

5 %

1 ppm-100 %

12

Topline

<1 %

<5 %

10 ppm-100%

12

Možnost daljše obstojnosti (24/36/60 mesecev).
Možnost akreditacije: certifikat o kalibraciji, izdan s strani laboratorija, akreditiranega po ISO 17025 in ISO Guide 34.