Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Več kot 130 plinov in plinskih mešanic

Od acetilena do ksenona skupina Messer ponuja paleto izdelkov, ki velja za eno največjih na tržišču. Na kateremkoli področju že delate – v avtomobilski, živilski, kemijski industriji in petrokemiji, metalurgiji, elektroniki, medicini – v programu imamo posebej za vaše potrebe prilagojene pline ali plinske mešanice.

In prav tako po meri so oblikovane naše možnosti dobave: pline vam dobavimo v tekoči ali plinasti obliki in v kakovosti, ki ima, odvisno od uporabe in potreb čistost do 99,9999 %.
 
V središčih strateško pomembnih tržišč, kot so Mitry-Mory (Francija), Lenzburg (Švica) in Gumpoldskirchen (Avstrija), izdelujemo specialne pline in polnimo helij. V belgijskem Machelenu imamo še eno polnilnico za specialne pline. V Vudžjangu (Kitajska) ter Busanu (Koreja) ima skupina Messer pomembne polnilnice za polnjenje helija za azijsko tržišče.
 

Vendar le zagotavljanje obsežnega programa plinov ne zadošča. Zaradi tega vam na vašo željo tudi svetujemo, s katerim plinom boste dosegli optimalno rešitev za določeno vrsto uporabe oz. kako lahko alternativna uporaba plina poveča učinkovitost ali ekonomičnost vaših procesov. Isto seveda velja tudi za naše svetovanje glede oskrbe s plini, kjer vam natančno povemo, katera možnost dobave je za vas najboljša.