Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

O podjetju

Dovolite, da se vam predstavimo:

Družba Messer Slovenija, d. o. o., je bila ustanovljena aprila 1992. Ustanovila sta jo Messer Griesheim iz Frankfurta v Nemčiji in Tovarna dušika Ruše iz Slovenije. Po večkratni spremembi lastniških deležev je zdaj 91-odstotni lastnik Messer Griesheim, 9 % pa predstavlja lastni delež družbe. Oba ustanovitelja imata dolgoletno tradicijo na področju proizvodnje tehničnih plinov.

Začetki podjetja Messer segajo v leto 1898 k ustanovitelju Adolfu Messerju, ki je podjetje vodil vse do leta 1953. Prvi proizvodi so bili acetilenski razvijalniki in luči, sledili pa so jim plamensko varjenje in rezanje ter proizvodnja tehničnih plinov.

Tovarna dušika Ruše ima od samega začetka nekaj »sorodnosti« z dejavnostjo podjetja Messer. Zgrajena je bila leta 1918, njeni prvi proizvodi pa so bili kalcijev karbid, cianamid ter že takrat tudi dušik in kisik.

Družba Messer Slovenija ima sedež v Rušah pri Mariboru. Proizvodne obrate ima v Rušah in v Črnučah pri Ljubljani.

Preko 3500 kupcev v Sloveniji oskrbujemo s celotno paleto tehničnih in specialnih plinov ter s tem pokrivamo več kot 40 % potreb slovenskega tržišča po teh proizvodih. Poleg dobave tehničnih plinov nudimo široko paleto tehnoloških rešitev za njihovo uporabo v praksi, inženirinške storitve za to področje ter celoten servis za montažo in vzdrževanje naprav za uporabo tehničnih plinov.

Z našo tradicijo, znanjem, zanesljivostjo ter inovativnostjo želimo dodati dodano vrednost tudi vašim poslovnim procesom, zato nam dovolite, da ostanemo in postanemo:

Vaš partner za tehnične pline