Messer - Global Site - Gase und Know-how für ihren Erfolg.
 

Varstvo okolja

S plini varujemo okolje

Zavedanje o pomembnosti čistega okolja in o njegovih virih je vsak dan večje. Trudimo se ohranjati naravo čisto, kjub vplivom težke industrije oz. odpadkov, ki nastajajo pri različnih procesih.
Naše podjetje Messer Slovenija d.o.o. se zaveda okoljevarstvene problematike in se trudi zpolnjevati okoljevarstvene zahteve. Na področju okoljevarstva vam ponujamo rešitve pri:
 
  • pravilni in varni odstranitvi vse večjega števila odpadkov (npr. hladilnih naprav,...). S pomočjo naprave Duo-Condex in tekočega dušika (N2) smo prišli do rešitve, kako odstraniti kupe odpada in ujeti nevarne izpustne pline in ponovno pridobiti topila, ki bi sicer končala v ozračju. Z nizko temperaturnim mletjem pa lahko odstranjujemo ali pa recikliramo materiale (npr. avtomobilske gume ipd.), ki polnijo odpade.
  • izboljšanju kakovosti pitne vode, saj voda kot osnovno živilo potrebuje določeno kakovost, da je primerna za pitje. Plini za izboljšanje kakovosti pitne vode igrajo odločilno vlogo pri različnih pripravljalnih postopkih priprave pitne vode . Kot naravna sestavina zdrave pitne vode omogočajo okolju prijazne in cenovno ugodne postopke za izboljšanje kakovosti pitne vode – brez neželenih stranskih produktov ali nečistoč.
Na podlagi dejstva, da se pri večini postopkov lahko uporabljajo plini in da bodo zahteve na področju okoljevarstva v prihodnosti še strožje, smo pripravljeni na nove izzive in z veseljem vam bomo pomagali.
 
Pripravili smo vam še dva informativna letaka na temo:

 

Kontaktna oseba

Izidor Gostinčar


Tel: 02 669 03 62
Faks: 02 661 60 41
Mob: 051 339 986
[E-Mail]